fbpx

Guacamole

Guacamole

Avokado är gott men jag har alltid haft svårt att äta det rätt upp och ner. Det är något med konsistensen på avokado som jag inte riktigt gillar så därför passar jag nästan alltid på att göra guacamole när jag har avokado hemma.

Den största delen energi i avokado kommer från fett och en bra källa för omega 3 och en mängd andra vitaminer och mineraler så som vitamin-K, vitamin-E och C-vitamin. Avokado är också rikt på olösliga fibrer och sägs sänka det farliga kolesterolet (LDL) i blodet.

Men nog om avokado och tillbaka till guacamolen.

Tips: Spara en kärna och lägg i guacamolen så tar det längre tid innan den börjar oxidera och bli brun.

Guacamole

Portioner: 4 |

Ingredienser

Gör så här

  1. Gröp ur innehållet ur avokadon i en skål och mosa med en gaffel till det blir en slät smet.
  2. Finhacka rödlök och koriander och häll ner i skålen och rör om.
  3. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt limejuicen, blanda ordentligt så limejuicen mixar in sig så att guacamolen inte blir rinnig.
  4. Avsluta med att tillsätta en nypa salt och svartpeppar efter smak och rör om. Nu är du klar att servera!
1 kommentar
Delta i diskussionen
  1. gravatar Katja

    Här i Mexico City är det väldigt ovanligt med vitlök i. Och istället för peppar naturligtvis färsk chili. Det är även vanligt att ha i finhackad tomat för att dryga ut. 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*