fbpx

Paleobröd

Paleobröd

Här hittar du ett gott recept på glutenfritt paleobröd som passar bra till paleodieten så klart men är även anpassat efter LCHF.

Det här brödreceptet är ett av de första recepten som vi la upp här på Hälsa som livsstil men det är fortfarande ett av våra mest populära recept.

Vårt paleobröd, till skillnad från många andra vi provat, får en lite hårdare skorpa vilket gör att det påminner mer om traditionellt bröd. Den lite hårdare skorpan gör brödet så mycket godare också.

Brödet är godast att äta när det fortfarande är lite ljummet efter att precis ha blivit gräddat i ugnen. Bred på en ordentlig klick smör och låt det smälta, då tycker jag att brödet är som bäst.
En fördel med detta brödet är att det är väldigt matigt så det behövs inte så många skivor för att bli mätt. Receptet innehåller en hel del ägg men det blir också 2 limpor så om du vill göra en mindre mängd delar du receptet på 2.

Paleobröd

Portioner: 2 limpor | Tid: 40 min

Ingredienser

  • 8 st Ägg
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1,5 dl Kokosmjöl
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 3 dl Vatten
  • 1 msk Bakpulver
  • 1/2 dl Linfrön
  • 1/2 dl Chiafrön
  • 2 tsk Kanel eller brödkryddor
  • 1/2 tsk Oraffinerat havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knäck alla äggen i en bunke och vispa dem pösiga.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  4. När äggen är pösiga tillsätter du de torra ingredienserna lite i taget och vispar samman.
  5. Tillsätt därefter vatten och låt stå i 10 minuter.
    • Olika märken på mjölsorterna kan påverka hur mycket vatten du behöver, tillsätt mer vid behov. Du ska kunna forma det till två limpor.
  6. Dela upp smeten i två delar och forma som du vill med fuktiga händer.
  7. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills de fått en fin färg och en lite hård yta.
  8. Ta ut och låt svalna.
2 kommentarer
Delta i diskussionen
  1. gravatar Therese

    Jag följde receptet men smeten blev aldrig en deg utan förblev just smet som jag hällde ner i långpanna och håller tummarna för ok långpannebröd ist för två fina limpor. Vad kan ha gått fel? 🙂

    Svara

    • Hej Therese!

      Det kan bero på olika mjölsorter som suger åt sig mer eller mindre vätska. Vi har själva stött på detta tidigare med andra recept, tyvärr är det väldigt längesen vi bakade detta bröd. Dock har vi (innan vi uppdaterade sidan och flyttade receptet) fått flera kommentarer om att brödet blivit bra. Alternativt om smeten inte fått stå och dra till sig tillräckligt länge?

      Hur har det gått för dig?

      Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*